Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

TERESA VÄLIMÄEN GRILLATTU PERUNA-PARSA-HALLOUMISALAATTI

Kesää on vielä jäljellä, vaikka elokuun kynnyksellä jo ollaankin. Grillikausi siis jatkuu ja hellepäiviäkin on taatusti odotettavissa. Jokunen viikko sitten ostin Teresan parhaat kesäruoat -lehden ja tämä ostos on osoittautunut ihan parhaaksi sellaiseksi. Loistavia reseptejä lehti täynnä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Yksi suosikeistani on otsikon salaatti. Se on ehkä monipuolisin salaatti ikinä ja hivelee lemon loversien ja cheese loversien makuhermoja. Sen voi nauttia ihan sellaisenaan, koska on niin ruokaisa tai sitten pamauttaa herkullisten grillin antimien kylkeen.

Vaikka varsinainen parsakausi saattaa olla jo takanapäin, löytyy sitä nipuissa vielä hyvin. Jos näet parsaa niin tartu tilaisuuteen ja nappaa nippu tai pari matkaan mukaan. Saattaa meinaan olla niin hyvää, että herkkua pyydetään seuraavanakin päivänä. Kivaa tässä salaatissa on myös se, että parsa tulee salaattiin sellaisenaan -ei kuorimista, ei paistamista, ei grillaamista, ei keittämistä. Siis sellaisenaan, niin helppoa ja niiiin hyvää.

Jos haluat tiivistetysti herkullisia reseptejä jäljellä olevaan kesään niin lämmin suositus tämä Teresan lehti. Iso peukku ja sydän perään 😊

RESEPTI

600 g keitettyjä uusia perunoita

1 nippu vihreää parsaa

2 valkosipulinkynttä viipaleina

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

ripaukset suolaa ja pippuria

200 g halloumi-juustoa viipaleina

1 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa

1. Viipaloi tai puolita peruna ja leikkaa parsojen tyvestä parin sentin vaalea puiseva pala pois. Paloittele parsat tarvittaessa.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori sekä ripaukset suolaa ja pippuria.

3. Kuumenna puolet öljystä muurikalla ja lisää perunat. Paista niihin hetki väriä ja lisää parsat sekä valkosipulit. Kääntele hetki ja jaa seos lautasille. Grillaa halloumiviipaleet nopeasti molemmin puolin ja nostele perunoiden ja parsojen päälle.

4. Valuta pinnalle loppu kastike viimeistele hienonnetulla persiljalla tai basilikalla.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO