Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

SISILIALAINEN SITRUUNAKANA


Aurinko paistaa ja pakkanen paukkuu. Alkon Etiketti-lehti tarjoaa juuri tällaiselle kelille täydellisen pataruuan. Ja mikä parasta -sen valmistuessa ehtii hyvin tehdä kivan reippailulenkin kukin tavallaan ulkona pakkasessa puuterilumessa. Tätä ruokaa tein kerran rakkaalle ystävälleni ja hän hullaantui tähän tyystin. Hän vei annoksen myös miehelleen kotiin ja miehen kommentti oli:”Jag har aldrig smakat någonting så gott!”. Se on mielestäni paljon sanottu, mutta ei yhtään liikaa.

Sitruunakanaan tulee nimensäkin mukaisesti sitruunaa, mutta sen valtamakuja on myös salvia ja valkosipuli. Yllättävää tässä on se, että pataruuan toinen pääaines onkin peruna -ei riisi. Valkkasin kaupasta pussin pestyjä pieniä perunoita ihan vaan sen vuoksi, että ne on söpömpiä. Reseptistä poiketen en myöskään kuorinut perunoita, koska sekin on söpöä, että perunan kuori muuttuu paahteisen ruskeaksi ja se on mielestäni jopa ruokahalua herättävää. Ruokahalua herättää vähintäänkin tai viimeistään se lumoava tuoksu, mikä tulee, kun ruoka kypsyy. Ehkä haluat harkita sitä reippailua sittenkin ruuan kypsymisen aikana -tämä tuoksu on järisyttävän hyvä. Pelkästään tätä kirjoittaessani vesi herahtaa kielelle.

Ja kuten aina ”minun” resepteissäni, tämän laitossa ei elvistellä vaikeuskertoimilla. Helposti hyvää tulee, nam nam 😊


RESEPTI

n. 1 kg broilerin rintaleikkeitä

800 g perunoita, yleislajike

1 sitruuna

6 valkosipulinkynttä

1 dl salvianlehtiä

0,75 dl oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

1,5 tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria


1. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä

2. Kuori perunat. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna salvianlehdet.

3. Sekoita uunivuoassa sitruunankuoriraaste ja -mehu, valkosipuli, salvianlehdet, oliiviöljy, valkoviini, vuoka ja sokeri. Nosta rintaleikkeet ja perunat vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia. Rouhaise päälle pippuria.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO