Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

Sikke Sumarin kesäkurpitsapaistos


Mamma mia, tämä juustojen ja kesäkurpitsan yhdistelmä on makujen sinfoniaa. Minä suurena Sikke Sumari -fanina olen tehnyt hänen kirjojensa lähes kaikki reseptit ja tämä kuuluu yksiin suosikeistani. Siken resepteissä kivaa on se, että reseptit useimmiten noudattavat sääntöä less is more. Tämä motto toteutuu myös tässä. Mitä sitä sähläämään monen raaka-aineen kanssa, kun herkullista voi tulla vähemmästäkin.

Ja tämän kanssa ei sitten kaloreita lasketa , juustoa meinaan tulee siinä määrin, että jokaisen, joka myöntää olevansa cheese lover, kannattaa ehdottomasti testata tämä ja rakastua. Silloin tällöin teen paistosta sellaisenaan nautittavaksi, mutta se sopii loistavasti myös grillatun lihan lisukkeena. Tämän herkun kanssa maistuu hyvä viini tai sihijuoma. Salute!


RESEPTI

4 keskikokoista kesäkurpitsaa

100 g parmesaania

100 g mozzarellaa pilkottuna

suolaa, pippuria

öljyä vuokien voiteluun

oreganoa (tähän sopii myös kuivattu)

Leikkaa kesäkurpitsat sentin paksuisiksi viipaleiksi, voitele neljä pientä tai yksi iso uunivuoka öljyllä ja lado viipaleet vuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita muutama siivu mozzarellaa viipaleiden päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja lado toinen kerros kesäkurpitsakiekkoja. Mausta jälleen suolalla ja pippurilla sekä lado kerros mozzarellaa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Tee samoin vielä kolmas kerros niin, että päällimmäiseksi jää parmesaaniraaste. Ripottele oregano paistoksen väleihin ja pinnalle.


Kypsennä uunissa 200 asteessa varttitunti, tai jos haluat kesäkurpitsat pehmeiksi, niin kypsennä pidempään.


Tarjoile sellaisenaan hyvän leivän kera tai lisukkeena kanalle tai lihalle.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO