Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

Se on syksy, ihana sellainen

Hanhet kaakattavat ja lentävät yli hienossa muodostelmassa. Kesä menee niiden mukana, siis ensi vuoteen. Pikkuhiljaa sanotaan puutarhaelämällekin näkemiin tämän vuoden osalta, mutta vielä on”kesää jäljellä”. Tuntuu, että puutarhassa kukkii nyt ehkä enemmän kuin heinäkuun helteillä. Jo auenneet daaliat kukkivat nyt runsaasti, mutta pieni pelko piilee, että näinköhän kylmälle arat nuput enää aukeavat. Muutama daalia taitaa jäädä siis täysin arvoitukseksi. No, mukulat ylös maasta ja ehkä sitten ensi vuonna.

Franz Kafka

Franz Kafka. Ihana pikkupallo, joka tänä vuonna on saanut osittain polka-karkin värejä.

Dark Spirit. Ihana yhdistelmä valkoisen Annabelle-pallohortensian kanssa.

Ja apua, tämän daalian nimeä en edes muista.

Muutama vuosi sitten ostin kiinankeltakärhö Anitan. Ja siis ihan vain sen vuoksi, että sen nimi on Anita. Täytyyhän sitä puutarhassa olla yksi ”puutarhurin” nimikkokasvi. Tämä kukkiva Anita on aivan ihana, se hurmaa nimenomaan nyt syksyllä ja se runsaus, millä kukinta tapahtuu, on huikea. Se on kuin lumihiutalemeri. Voiko niin sanoa, lumihiutalemeri? No, nyt on sanottu -sillä sitä se todellakin on. Harmi, että kuvat eivät anna tälle oikeutta, mutta jos joku harkitsee valkoista syksyllä kukkivaa köynnöstä niin tästä vahva suositus.

Anita, pisara lumihiutalemerestä.

Syksyn kukkijoista ei sädepäivänhattua voi ohittaa…..eikä pensashanhikkia tai pallohortensiaa. Pallohortensia on kyllä antanut itsestään parastaan tänä vuonna, kukintaa on taatusti kestänyt jo reilusti toista kuukautta. Antaa hänen kukkia 😊, minä lupaan nauttia.

Sulassa sovussa sädepäivänhattu ja pallohortensia.

Herkkä Pink Lady -pensashanhikki sulostuttaa saunan seinustalla pitkään syksyllä. Eihän sen aina tarvitse olla se keltainen 😉

Ja niin nautin myös puutarhan syksyn leiskuvista väreistä. Imukärhivilliviini vie näistä voiton!

Viini on viinin värinen!

Ja vielä viinin aineksiakin on. Nämä on tänä vuonna popsittu suoraan suuhun. Zilga.

0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO