Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

RUUSUKAALI-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI


Kotona kuuluu kysymys, mitä tänään syötäisiin. Edessäsi on vuoden 2017 Maku-lehti, missä esitellään sinulle vielä tuntematonta herkkua, joten spontaanisti vastaat ruusukaali-sinihomejuustosalaattia. Vastaukseksi saat öööö…..aha. Epäily muuttui välittömästi vau:ksi, kun ensimmäinen haarukallinen oli maistettu. Jonkun olisi pitänyt olla kärpäsenä katossa katsomassa reaktioitamme ensimmäisen maistamisen jälkeen, sillä se oli yhteen ääneen lausuttu vau hämmästyneen ilmeen kera. Ihana yhdistelmä omenaa, kanelia, paistettuja ruusukaalin lehtiä, valkosipulia ja hivenen homejuustoa. Kelpasi todellakin Itsenäisyyspäivän iltaan kuohuviinin kera. Ja heti perään uusinta eilen tiistaina -niin hyvää se oli!

RESEPTI

1 rs (300 g) ruusukaaleja 2 punakuorista hapanta omenaa (itse käytin Royal Gala -omenoita) 1-2 valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä ½ tl suolaa 1/3 tl mustapippuria 1/3 tl kanelia 1 pkt (125 g) sinihomejuustoa (Aura Gold)

Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kaaleista kannat ja irrota lehdet. Voit myös leikata kaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Lohko omenat kuorineen ja hienonna valkosipulinkynnet.

Paista kaalinlehtiä pannulla öljyssä keskilämmöllä n. 5 min, kunnes ne kypsyvät. Lisää valkosipuli ja omenalohkot. Paista vielä hetki, kunnes omenat lämpenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Paloittele sinihomejuusto lopuksi salaatin joukkoon.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO