Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

PIZZA PERJANTAI ...


PIZZA PERJANTAI….

Joskus tuntui siltä, että pizza on sitä parempi mitä enemmän siinä on täytettä. Ja tietysti tuplajuusto. Enää se ei olekaan ihan niin vaan ehkä jopa päinvastoin -less is more. Kaksi vuotta sitten istuin firenzeläisessä muovituolibaarissa ja tilasin Pizza Margheritan ja se oli siinä. Elämäni paras pizza. Tuo hetki palasi mieleeni, kun nyt syyskuussa luin Hesarin ruokatorstaita ja siinä kehuttiin reseptin mukaista Pizza Margheritaa. Sitä kehuttiin jopa niin hyväksi, ettet muuta pizzaa enää kaipaakaan. No, se oli jo sen verran rohkeasti sanottu, että pakkohan se oli testata.

Ja voi veljet, miten oikeassa he olivatkaan. Kaikessa simppeliydessään, tuo pizza on made in heaven. Aikaisemmin laiskuuttani ostin monesti pakkasesta sen kaikille tutun Dr. Oetkerin ja nyt tämän reseptin myötä Dr. Oetker on niin siirtynyt historiaan. Pizzan pohjan tekemiseen meni rehellisesti 3 minuuttia, toki se tekeytyi yön yli huoneenlämmössä, mutta kaikkinensa omaa aikaa valmistukseen menee n. 10 min. Tämä on ehkä nopein herkku ikinä, joten jos vähänkään mietit tulevaa perjantaita pizza-teemalla niin tee tämä! You’ll love it!


POHJA 6 dl vehnäjauhoja ¼ tl kuivahiivaa 1 tl hienoa merisuolaa 3 dl kylmää vettä

KASTIKE 1 prk (400 g) hyvää tomaattimurskaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl vaaleaa balsamietikkaa 1 tl sokeria ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuria myllystä

TÄYTTEET 3 palloa mozzarella di bufala -juustoa 100 g parmesaanijuustoa ½ ruukkua basilikaa

Lisäksi vehnäjauhoja leipomiseen oliiviöljyä


Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esim. puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla (itse peitin muovilla, kun tuntui vähän kuivuvan liinan alla) ja jätä se huoneenlämpöön 12-24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 min. niin, että seos poreilee hiljaa. Anna kastikkeen jäähtyä. Valuta mozzarellat hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivin paperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (halk. n. 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaania. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 min. Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla. Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä. Resepti: Raisa Laine. Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.



0 comments

Recent Posts

See All

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2023 by Anita