Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

PIENI PALA KEUKENHOFIA OMALLA PIHALLA


….no, okei. Taitaa tuo pieni pala olla hieman liioitellusti sanottu, mutta ainakin pienen pieni pala Keukenhofia. Itse kävin joitakin vuosia sitten tuolla ihanalla Hollannin maalla Keukenhofin sipulikukkapuistossa ja visiitti oli pelkkää ihmettelyä ja hämmästelyä. Härre gyyd, että oli huima kokemus….liljahalliin saapuessani jopa herkistyin ja kyynelhän siinä tuli silmäkulmaan. Se oli puhdasta aromaterapiaa.

Tänä vuonna päätin laittaa alulle oman pienen pienen Keukenhofini ja keväällä saa sitten jännätä, mikä on lopputulos. Siinähän käy aina niin, ettei edes muista, mitä on istuttanut niin yllätys on sitten kaksinverroin mukavampi, kun sieltä alkaa jotakin itää ja puhkeamaan kukkaan. Katselin vanhoja kuvia Keukenhofista ja istutukset oli toinen toistaan upeampia ja tarkkaan harkittuja väriyhdistelmiä. Minä puntaroin vähän kaikenlaisia vaihtoehtoja: ehkä vain yhtä kukkaa, tai jos sittenkin kahta samaan aikaan kukkivaa, tai ehkä eri aikaan kukkivaa. Mitä jos sittenkin pelkkiä valkoisia kukkia vai kokeilisinko jotain aivan muuta. Entä voiko sipulikukista luoda sitä viime kesän niin suosittua niittykukkapeltoa?

Tulihan sitä puntaroitua, useita päiviä. Ja sitten pääsin Kukkatalolle sipulikaupoille -harvemmin sitä ostaa kilokaupalla sipuleita….tais mopo karata vähän käsistä . Ihanaa, tänä vuonna siellä oli uusia värejä all time favourite -tulppaaneista, darwineista ja lisää värejä oli tullut myös herkkiin ripsureunatulppaaneihin. Ja voiko helmililjoja olla koskaan liikaa…….tai huumaavan tuoksuisia kerrottuja narssisseja?Koska sipuleita tuli nyt siihen malliin paljon, päätin helpottaa hivenen omaa istutusurakkaa. Sipulirauta saa tänä vuonna huilata ja nyt kehiin astuu vähän järeämpi työkalu, pistolapio. Päätin antaa piutpaut millekään istutusvälisuosituksille, kaikki vaan tiiviisti vierekkäin ja mullat päälle.

Hei, mä laskin ne…………450!

Keväällä sitten uudet fotot :)


Hulda, puutarhan pikku apuri.

0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO