- By Anita
PASTA PUTTANESCA - Ravintolailta kotona

Kaikki on kiinni, korona määrää tahdin. Olisipa kiva, että pikkuhiljaa saisi itse ohjata oman elämän tahtipuikkoa. Jotta vähänkään saisimme kiinni normaalista, päätimme järkätä kotona itsellemme ravintolaillan ja ehkä vähän baari-illankin. Illan paheisiin kuuluu hyvä ruoka, skumppa ja viini……ja tämän jälkeen musiikkia spotifysta sekä myöhäisillan leffa Netflixistä.

Ja jotta paheiden tiellä pysyttäisiin niin ateriana ennen kevään kevennyksiä on italialaista Pasta Puttanescaa. Tämä resepti on ruokabloggari Mari Moilasen resepti ja todellakin -syntisen hyvää. Mari itse kirjoittaa Pasta Puttanescasta, että se on erinomaista arkiruokaa, mutta meillä tämä toimii illan juhlaruokana ja tulemme tarjoamme tätä seuraaville kylään tulevillekin. Pastan kyytipoikana tietysti italialaista viiniä, jälkkäriksi ramandolo-viiniä ja cantuzzini keksejä. Voi olemisen sietämätön keveys paheiden teillä 😊. Viva devil 😊, lupa nauttia.

RESEPTI
1 sipuli
4-5 isoa valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
40 g sardelleja
1 ¼ dl hienonnettuja mustia kalamataoliiveja
2 rkl pieniä kapriksia
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 prk Mutti tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
2 ½ dl orzo-pastaa
4 ½ dl vettä
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria
Päälle:
2 tomaattia siivuina
2 dl parmesaania raastettuna
1. Kuumenna öljy pannulla. Freesaa sipulit pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää sardellit ilman ölylientään ja paista hetki. Pilko lastalla sardelleja pienemmäksi.
2. Lisää valutettu tonnikala, tomaattimurska ja pyree, sekoita. Lisää pasta sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja kaada seos uunivuokaan.
3. Peitä pasta foliolla ja paista 225 asteisessa uunissa 20 min. Ota vuota pois uunista, levitä siivutetut tomaatit vuoan pinnalle ja peitä pasta hienolla parmesaaniraasteella. Paista vielä n. 10 min. 250 asteessa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
