Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

MOZZARELLA-GNOCCHIVUOKA


….paitsi, että mun reseptissäni gnocchit ovat vaihtuneet tortelliineiksi. Ja syy siihen on se, että näin koronan aikaan olen käyttänyt pientä lähikauppaa eikä siellä vaan yksinkertaisesti ollut gnoccheja. Eipä haitannut, sillä oikeasti, nyt on uusi lempiruoka syntynyt. Eikä ruuan loistoa himmentänyt lainkaan se tosiseikka, että ehdottomasti paras ruokajuoma tämän kanssa on punaviini. Piste. Bongasin tämän reseptin Glorian ruoka&viini -lehdestä ja nyt harkitsen, että pitäisikö tämä lehti tilata uudestaan. Sen verran aarre on tämä resepti. Meinasin tehdä kunnon mokan jättämällä basilikan pois, kun sitä ei kotona ollutkaan, mutta onneksi jokin vaisto sanoi, että jos reseptissä tarvitaan kokonainen puntti basilikaa niin sillä täytyy olla jokin merkittävä rooli ateriassa. Onneksi näin tämän vaivan ja hain basilikan -resepti on täydellinen ilotulitus basilikaa, tomaattia, valkosipulia ja mozzarellaa. Kulinaarisen orgasmin voi siis kokea ihan arkiruuastakin.



MOZZARELLA-GNOCCHIVUOKA 4 annosta

2 tlk kypsiä papuja 1 pkt gnoccheja tai tortelliineja 1 l vettä 1 tl + 1 tl suolaa 2-4 valkosipulinkynttä (itse laitan aina 4 ) 1 ruukku basilikaa 1 rasia kirsikkatomaatteja 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamietikkaa ¼ tl mustapippuria myllystä 1 pkt mozzarellaa


  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.

  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan ja keitä gnocchit tai tortelliinit suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit tai tortelliinit.

  3. Hienonna valkosipulit ja basilika

  4. Laita pavut, gnocchit tai tortelliinit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu vesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15-20 min.

NAM.

0 comments

Recent Posts

See All

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2023 by Anita