Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

MAYDAY MAYDAY -PELASTAKAA POSSU HERNEKEITOSTA


Monen meistä joulun ajan perinteisiin on varmaan kuulunut hernekeitto kinkkusattumilla. Niin myös minun, mutta nähtyäni Helsingin Sanomien ruokatoimittajan Sanna Kekäläisen reseptin kinkun jämistä päätin, että nyt on aika katsoa asiaa outside the box. Hernekeitto saa nyt antaa tilaa aasialaisille mauille, karamellipossulle. Kyllä me vielä ehdimme sitä hernekeittoa syömään -onhan se laskiainenkin vielä tulossa.

Aasialainen karamellipossu on ihana makujen ilotulitus kaikkien perinneruokien jälkeen. Jo pelkästään kokatessa tätä ruokaa, tuoksut valtasi huoneen ja kasvatti ruokahalua entisestään. Tätä ruokaa tehdessä ja syödessä tuli mietittyä tätä meidän tilannetta maailmassa ja miten tuo korona rajoittaakaan matkustamista. Karamellipossu antoi hivenen lohtua suureen matkustusikävään ja vähintäänkin nyt tiedän, mitä toivoa uudelta vuodelta. Toivon rokotteen nitistävän viheliäisen viruksen ja sen myötä ihmiset pääsisivät jälleen vapaasti liikkumaan. Ehkä silloin voisi matkustaa hivenen autenttisempaan ympäristöön nauttimaan aasialaisia makuja jotain muuta yllä kuin villapaita ja villasukat.

RESEPTI

800 g kypsää joulukinkkua 1 chilipalko 2 valkosipulinkynttä 2 rkl raastettua inkivääriä 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta 2 tähtianista 2 dl kasvislientä 1 ½ dl fariinisokeria 2 kevätsipulia 1 rkl seesamiöljyä 2 rkl seesaminsiemeniä Tarjoiluun: korianteria, riisiä

Poista chilistä siemenet ja kanta. Leikkaa renkaiksi tai kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuullota chiliä, sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle kalakastike, soijakastike, tähtianikset ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä kannen alla noin 30 min.

Kuutio kypsä kinkku tai revi se suikaleiksi. Lisää kinkku pannulle. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä 5-10 min, kunnes kastike on sakeaa ja peittää kinkun kunnolla.

Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja -siemenillä. Tarjoa riisin kanssa tai kääräise salaatinlehteen.


0 comments

Recent Posts

See All

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2023 by Anita