Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

MANSIKKAJUUSTOKAKKU NIMIPÄIVÄSANKAREILLE

Huomenna se sitten alkaa -naisten viikko. Nimppareita viettävät mm. Riikka, Sari, Salla, Maarit, Johanna ja Kristiina. Onnittelut siis heille ja kaikille muille nimipäiväsankareille. Meillä kotona ei ole koskaan nimipäiviä vietetty, mutta eikös ole ihan sallittua pikku poikkeaminen normaalista. Nyt tehdään tikusta asiaa, sillä onhan sentään 3. nimeni nimipäivä tulossa 😉.

Mansikkakausi alkaa taittua lopun puolelle. Mutta kun ostin Unelmien Talo ja Koti -lehden (nro 7) ja näin tämän reseptin niin kyllä mansikoista pitää vielä kerran testata ja loihtia jotain herkullista. Tämä resepti on Annin uunissa -bloggarin Anni Paakkunaisen aarre. Ja kuulkaas: tällä juustokakulla hurmataan itse sankarit, naapurit, anopit, lapset ja IHAN KAIKKI. Annin reseptissä kerrotaan, että kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mikä pitää paikkansa. Maltti on valttia, vaikka se hieman vaikeaa saattaa ollakin. Hyvä sumppi tai kuohuva viereen ja täydellinen nimpparihetki on siinä.

Hyvää nimipäivää ja kivaa tulevaa viikkoa 😊

POHJA

200 g kaurakeksejä

100 g voita


RAHKATÄYTE

400 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g rahkaa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 munaa

150 g ranskankermaa

2 rkl soseutettua mansikkaa

1 rkl vehnäjauhoja


KORISTELU


2 dl vispikermaa

2 rkl soseutettua mansikkaa

n. 150 g tuoreita mansikoita + mansikoita koristeeksi

2 rkl sitruunamehua

2 tl vaniljasokeria

1. Levitä leivinpaperi halkaisijaltaan n. 22-senttisen vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat

2. Murskaa keksit tai hienonna ne tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keskimurun sekaan. Painele keksipohja kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

3. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

4. Tee rahkatäyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Lisää ranskankerma edelleen vatkaten. Lisää lopuksi mansikkasose ja jauhot hiljalleen vatkaten. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

5. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 45 min. Anna kakun olla vielä uunissa jälkilämmöllä toiset 45 min. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

6. Vatkaa kakun päälle tuleva kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele soseutetut mansikat sekaan. Pilko tuoreet mansikat kulhoon ja mittaa sitruunamehu sekä vaniljasokeri päälle. Siirrä mansikat jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

7. Ennen tarjoilua nosta marinoidut mansikat kakun päälle ja levitä kerma päällimmäiseksi. Halutessasi nosta vielä tuoreita mansikoita koristeeksi.

VINKKI:

Saat gluteenittoman kakun, kun käytät pohjassa gluteenittomia kaurakeksejä ja täytteessä perunajauhoja tai maissitärkkelystä.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO