Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

LAURA PYRRÖN PASTA SUPPIKSISTA – IHANA SESONKIRUOKA

Tai no……sen verran tulee kuivattua noita suppiksia vuosittain, että tämän ruuan sesonki tuntuu jatkuvan meidän perheessä koko vuoden. Ja se ei ole huono asia lainkaan, sillä tämä on järisyttävän hyvä. Löysin tämän reseptin jonkin naisten lehden sivulta, jossa Laura Pyrrö esitteli ”elämänsä” reseptit. Ensi kokeilun jälkeen tämä on jäänyt myös meidän yhdeksi elämän resepteiksi ja tätä on helppo tarjota kaikille. Myös ne vannoutuneet meat loversit ovat ihastuneet tähän ja santsikierroksesta ei tarvitse edes lyödä vetoa.


Tällä kerralla tein pastaa tuoreista suppiksista ja tässä resepti:


60-70 g kuivattuja tai 3 dl tuoreita suppilovahveroita

1 sipuli

1 iso valkosipuli tai pari pientä

2 rkl oliiviöljyä

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

100 g valkosipulituorejuustoa

1 rkl hunajaa

0,5 tl kuivattua timjamia

ripaus mustapippuria

ripaus valkopippuria

ripaus merisuolaa


Liota kuivattuja sieniä kylmässä vedessä n. puoli tuntia. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sienet pannulle. Lisää mukaan tomaattimurskaa pienissä erissä, valkosipuli ja mausta hunajalla, pippureilla, timjamilla ja maun mukaan suolalla. Keitä kastiketta hieman kasaan. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuustoa pieninä nokareina. Tarjoa ohueksi nauhaksi leikatun tuorepastan ja parmesaaniraasteen kanssa.


Olen selvästikin tapojeni orja, kun ajan aina samaan metsään samaan paikkaan keräämään näitä ihanuuksia, vaikka varmaan sieniä löytyisi lähempääkin -ajomatkaa tänne on kuitenkin 50 km. Paikka on luonnollisesti salainen ja salaisuus on tarkkaan varjeltu. Täällä on aina täydellisen hiljaista ja ilmassa tuoksuu kostea sammal ja suolainen meri, johon metsä rajoittuu. Tämä on minun satumetsäni (vaikkakin vähän pelottava) ja tämä on helppo kokea kaikilla aisteilla. Traditiooni kuuluu kahvihetki meren rannalla ennen kotiin paluuta ja usein olen löytänyt kaunista rannalle ajautunutta ajopuuta myös kotiin vietäväksi. Joskus se idea taas syntyy, että mitä sillekin tekisi……….0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO