Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

HOMEJUUSTOLLA MAUSTETTU PARSAKAALIKEITTO


Viime postaus oli paheiden postaus, mutta silloin jo takaraivossa kolkutti keventämiseen liittyvät jutut. Etätöiden myötä puhutaan paljon koronakiloista ja totuuden nimissä -nostan lapasen pystyyn ja myönnän, että kiloja on kertynyt. Kaipa ne sitten on koronakiloja. Enkä yhtään ihmettele…..matkaa minulla on työpisteeltäni jääkaapille 2 metriä ja 23 senttiä ja tähän kun lisää selkärannan, joka on tehty kumista, niin kyllähän niitä kiloja tulee.

Valon määrän lisäännyttyä, tuntuu siltä, että on energiaa aloittaa kevennetty elämäntapa. Keskellä pimeyttä sitä ei tullut edes ajatelleeksi -ehkä sitä mietti, että kukaan ei näe, kun täällä poterossa piileksin. On ehkä kliseistä sanoa, että kesäksi kuntoon, mutta tällä vanhalla kliseellä minä aion tsempata kohti kesää ja mahtua kaappiin viikattuihin kesämekkoihini.

Kevennetty elämäntapa ei tarkoita minulla kurjuutta ruuan suhteen vaan aion nauttia edelleen hyvästä ruuasta. Kaloripommi jälkkäreille saatan joutua sanomaan bye-bye hetkeksi, mutta sitäkin mukavampaa on leipoa harvakseltaan ja nauttia herkusta palanen.

Jotta kevennetty elämä ei alkaisi kuin hyppy pää edellä matalaan päähän niin sallittakoon juustot edelleenkin ruuassa. Tämä ihana parsakaalikeitto on taivaallinen yhdistelmä parsakaalia ja sinihomejuustoa. Äläkä säästele sitä juustoa, koko paketti vaan mukaan keittoon. Tein kerran täysin ohjetta noudattaen ja silloin se jäi mielestäni suolattomaksi, joten tästä oppineena -it´s all or nothing!

RESEPTI:

600 g parsakaalia

3 perunaa

1 sipuli

1 purjosipuli

1,2 l vettä

2 rkl oliiviöljyä

3 dl kermaa

n. 75 g sinihomejuustoa esim. Auraa (olen laittanut kokonaisen)

musta- ja valkopippuria

1 kasvisliemikuutio (olen laittanut 2)

Huuhtele ja paloittele parsakaali ja purjosipuli, sipuli ja perunat. Kuullota sipuli ja purjosipuli öljyssä, lisää peruna, parsakaali, vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto. Tähän asti voit esivalmistella.

Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kerma, ja mausta sinihomejuustolla. Kiehauta ja mausta pippureilla. Jos kaipaat keittoon lisää suolaa, lisää vielä hieman homejuustoa.


0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO