Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

ENSIMMÄINEN KRANSSI IKINÄ


Todellakin, ensimmäinen kranssi ikinä tuli tehtyä -materiaalina mustikanvarvut. Idea lähti siitä, kun katsoin ohjelmaa Maria yökylässä ja yökyläily tapahtui Jukka Rintalan ja hänen puolisonsa Matin luona. Ohjelman lopussa Maria ja Jukka olivat metsässä keräämässä mustikanvarpuja erilaisiin somisteisiin ja tullessaan takaisin Jukan ja Matin talolle näin ne upeat kranssit heidän pariovissaan. Se oli välitön reaktio, mulle kans ja n.y.t. NYT! No, se n.y.t NYT ei ihan toteutunut, mutta sainpahan kuitenkin tehtyä, vaikka yhtä hienoa ja isoa ei kranssistani tullutkaan. Keräsin varpuja kaksi täyteen ahdattua ämpärillistä ja ajattelin, että tästä tulee varmaan ne parit, mutta ei tullut ei. Riitti vain yhteen, mutta toki jäi muutamat niput yli.

Ja siitä lähti uusi idea, sillä nämä ylijäämäniput säästetään siihen ihanaan hetkeen, kun Kukkatalon tulppaanikausi alkaa. Odotan sitä hetkeä joka vuosi. Välillä nuukailen yhden kimpun verran ja välillä kahmaisen matkaan kolme kimppua ja teen niistä kimpun, joka on joko täynnä väri-iloittelua tai harmoniaa. Silloin, kun on se nuukailuvaihe päällä niin nuo mustikanvarvut antavat kimpulle kivasti lisää täytettä, 10 kappaleen kimpustakin saa kivan ja runsaanoloisen. Elikäns hei, kumpparit jalkaan ja metsään, niitä varpuja riittää……kohta se tulppaanikausi alkaa.

0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO