Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

EI NIIN SALAINEN PUUTARHA


VAROITUS! Palanut nurmi ja alamäki eivät ole hyvä yhdistelmä lainkaan. Muksahdus päättyi napsahdukseen ja tässä sitä nyt ollaan jalka kipsissä ja ihmetellen syntyjä syviä. Ehkä tämä tällainen pakotettu pysähdys onkin ihan paikallaan. Puutarhaa joutuu vain silmäilemään hullun lailla touhuamisen sijaan. Ja vähänkö tämä tuijottelu on silmiä avaavaa. Puutarhaa on tullut rakennettua enemmän fiilis – kuin järkipohjalta.

Yksi kukkivista suosikeistani, isotähtiputki. Niin herkkä ja herkkää kukintaa jatkuu pitkään. Love it.
Yksi kukkivista suosikeistani, isotähtiputki. Niin herkkä ja herkkää kukintaa jatkuu pitkään. Love it.
Puutarhan kynttelikön uusi virka hellepäivinä.

Olen tehnyt major-luokan virheitä kasvien sijoittelun suhteen ja nyt helle paljastaa kaikki virheet. No, tämä tietysti johtaa siihen, että jalan kuntouduttua alkaa jälleen se hullun lailla touhuaminen ja kasvien siirtely. Mutta ehkä tällä kertaa touhussa olisi ripaus järkeäkin mukana. Järkeä olisi myös pyytää apua ammattilaiselta ja silloin kutsu kävisi ihanalle Roopelle @rokogarden. Hänellä jos kellä on estetiikan lahja kaikkeen kukkiin liittyvään.

Franz Kafka -daalia on daalioista ensimmäinen, joka kukkii. Tarkkaan, kun katsoo voi nähdä pieniä sydämiä terälehtien muodoissa.

Jotain on kuitenkin puutarhassa mennyt oikeinkin, sillä kukintaa toki piisaa. Tänä vuonna kaikki tuntuu kukkivan paria viikkoa aiemmin ja talvestakin ovat selviytyneet mm. sinisarja, muratti, lankaköynnös, patioköynnös ruukussa ja laventelit. Laventeleiden tuoksu on jotain aivan ihanaa -niin on myös juuri nyt kukkiva metsälehmus. Ja härre gyyd folks, mikä surina ja pörinä lehmuksissa käykään. Ehkä paras pölyttäjien houkutin ikinä.

Voi kun lehmuksen tuoksut ja pörriäisten pörinät saisi mukaan kuvaan. Tuoksu on suorastaan terapeuttista, ihanaa.
Pirilän Kukkatalolta viime kesänä ostettu patioköynnös ei ollut talvesta moksiskaan. Tänä vuonna kukinta on jopa viime kesään verrattuna loisteliaampaa.
Pallohortensia Annabelle kukkii tänä vuonna paria viikkoa viime vuotta aiemmin -ja myös runsaammin.
Näitä valkoisia liljoja tahtoo ehdottomasti lisää. Nämä kuuluu siis hankintalistalle 😊

0 comments

Recent Posts

See All
Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.29.49.pn

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO