Näyttökuva 2021-1-31 kello 15.30.00.pn
  • By Anita

AMARONE-RISOTTO


Eli suppiksia riittää, metsä on niitä nyt pullollaan. Joten täytyyhän sitä nyt vielä fiilistellä tuoreilla suppiksilla, talven ja kevään ehtii tehdä ruokia ihan riittävästi kuivatuista sienistä. Ja tämä ruoka on ihan täydellinen isänpäivän ateria -sen verran juhlallinen se on. Uskon ja luotan, että kaikki iskät eivät ole vain ja ainoastaan pihvin päälle persoja vaan herkkuhetki kelpaa näinkin. Tämän reseptin löysin Etiketti-lehdestä muistaakseni vuosi sitten. Etiketti on rehellisesti yksi parhaista ruokalehdistä ja tämä on yksi osoitus siitä. Amarone-risotto oli niiiiiin hyvää, että vaikka mistään en mitään tiedäkään niin mielikuvissani olin jo perustamassa ravintolaa ja tämä oli siellä yksi menun kohokohdista. Tätä punaviinirisottoa olen tehnyt useamman kerran ja vain pariin otteeseen olen raaskinut laittaa siihen Amaronea -ja täytyy tunnustaa, että se kannattaa. Ruuanlaitosta tekee mukavan myös se, että tottakai kokilla tulee olla lasillinen vieressä…..ihan vain maistiaisiksi . Salute!



AMARONE-PUNAVIINIRISOTTO KARAMELLISOIDUT SIENET RISOTTOON 200 g puhdistettuja sieniä kuutioina 150 g puhdistettuja sieniä viipaleina (minä olen kyllä tehnyt 350 g samanlaisina kaikki) 3 rkl öljyä suolaa, mustapippuria myllystä 1 salottisipuli, kuorittuna ja viipaloituna 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja viipaloituna 2 rkl sokeria 1 rkl vettä 2 dl amaronea tai muuta täyteläistä punaviiniä 1 dl punaviinietikkaa 2 tl voita


VALMISTUS

Valmista ensin karamellisoidut sienet. Paista kuutioituja sieniä ruokalusikallisessa öljyä n. 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta hetkeksi sivuun.

Laita pannulle 1 rkl öljyä ja kuullota salotti- ja valkosipulit pehmeiksi. Nosta ne sivuun sienten joukkoon.

Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämpöiseksi. Keitä n. 6 min. Lisää punaviini ja viinietikka. Keitä, kunnes seos on keittynyt kokoon noin puoleen alkuperäisestä.

Yhdistä sieni-sipuliseos ja keitä n. 3 min.

Paista viipaloidut sienet ruokalusikallisessa öljyä kypsiksi. Yhdistä seos kuutioitujen sienten joukkoon. Lisää joukkoon voi. Peitä ja pidä lämpimänä.


AMARONE-RISOTTO

1,25 l kasvislientä 1 rkl oliiviöljyä 1 salottisipuli, kuorittuna ja hienonnettuna 2,5 dl risottoriisiä 1 dl amaronea tai muuta täyteläistä punaviiniä 1 rkl voita suolaa, mustapippuria myllystä 50 g raastettua parmesaania 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. ruohosipuli


VALMISTUS

Kuumenna kasvisliemi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää riisi ja paista koko ajan sekoitellen n. 2 min. Kaada pannulle viini ja paista sekoitellen, kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, seosta sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Toista liemen lisäämistä ja sekoittelua, kunnes riisi on napakan kypsää. Katso ohjeellinen keittoaika riisipakkauksen kyljestä.

Viimeistele voilla, suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle karamellisoidut sienet ja yrtit.


Ihana servetti, juuri sopivan maskuliininen isänpäivän kattaukseen.

0 comments

Recent Posts

See All

Olen Anita Laaksonen, käsityötaiteiden opiskelija ja herkästi kaikesta käsillä tekemisestä innostuva. Se voi liittyä puutarhaan, sisustamiseen, remontointiin tai vaikkapa kokkailuun keittiössä.

Vuodenajat määrittelevät pitkälti sen, missä puuhastellaan – kunhan puuhastellaan. Aiheeni syntyvät hetkistä, tavallisesta arjesta ja oikeasta elämästä.

KATEGORIAT
ARKISTO
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2023 by Anita